Ngroheni furrën në 180C. Lyejeni me gjalpë një enë pjekjeje të thellë 30 x 20 cm.
Në një enë hidhni gjalpin dhe 250 gr sheqer pluhur dhe i rrahim për 5 minuta derisa të bëhet me një masë. Rrihni vezët, më pas sitini miellin dhe pluhurin për pjekje dhe përziejini derisa të keni një brumë. Hidhni lëkurën e limonit, duke e rezervuar pak për dekorim.
Hidhni brumin e pandispanjës me lugë në enë dhe lëmojeni sipër.
Përzieni lëngun e limonit me miellin e misrit në një tas rezistent ndaj nxehtësisë për të bërë një pastë të butë. Përzieni 130 gr sheqer pluhur me 300 ml ujë të vluar në një enë, derdhni mbi përzierjen e miellit të misrit dhe përzieni derisa të bëhet një masë homogjene. Hidheni këtë mbi brumë. Piqeni për 45-50 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset, dhe pandispanja të kthehet përsëri kur preket.
Ndërsa pudingu është duke u pjekur, bëni shurupin e limonit. Përzieni sheqerin pluhur me lëng limoni të mjaftueshëm (rreth gjysma e tij) për të krijuar një konsistencë të lirshme. Spërkateni mbi pandispanjen sa është ende i ngrohtë dhe dekorojeni me lëkurën e rezervuar të limonit. Shërbejeni menjëherë me maskarpone.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Komento