Përgatisni lyerjen:
Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄
ㅤ
Përgatisni lulelakrën:
Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪
ㅤ
Lyejeni lulelakrën:
Zhytni fetat e lulelakrës në masën për lyerje, duke u siguruar që secila anë të jetë e lyer plotësisht. 💧🥦
ㅤ
Skuqeni në një tigan:
Ngrohni pak vaj në një tigan dhe skuqini fetat e lulelakrës së pjekur për 5 minuta nga secila anë ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë dhe të bëhen krokante. 🍳🥦🔥
ㅤ
Shtoni domate dhe mozzarella:
Transferoni fetat e lulelakrës në një tepsi, më pas mbi secilën fetë hidhni një fetë domate dhe një fetë djathë mozzarella. 🍅🧀
ㅤ
Piqeni në furrë:
Spërkateni me rigon dhe grijeni në furrë të parangrohur në 165°C për 10-15 minuta ose derisa mozzarella të shkrihet dhe të marrë pak ngjyrë kafe të artë. 🌿🔥
ㅤ
Shërbejeni të ngrohtë!
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento