Arkiva e etiketave: lulelaker

Sanduiç me lulelakër dhe djathë cedar që shija t’ju...

1.Ngroheni furrën në 230 gradë C. 2.Vendosni një fletë pjekjeje me letër kuzhine. 3.Vendosni kokën e lulelakrës në një blender deri sa të ndahet në thërrime sa madhësia e kokrrave të orizit. 4.Vendoseni lulelakrën në një tas të madh...

Receta speciale e specave të mbushur me lulelakër dhe...

1.Ngrohni furrën në 180 gradë Celcius. 2.Prisni pjesën e sipërme të specave dhe pjesën e tulit përreth bishtit grijeni në copëza të vogla. Pastroni farat nga pjesa e brendshme. 3.Mbushni një tenxhere të madhe me 3 cm ujë dhe...

Tavë me lulelakër dhe mish të grirë

1.Në një tenxhere me ujë me kripë vendosni lulelakrën e ndarë në copa të vogla të zihet. 2.Në një tigan vendosni qepën të skuqet deri sa fillon të zbutet dhe shtoni mishin të skuqet me të. 3.Shtoni kripë, piper,...

Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është...

1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin. 2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta. 3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni...

Po kërkoni receta pa gluten? Provoni supën me miell...

1.Pritini të gjitha perimet në kuba të vegjël. Në një tenxhere ose tigan, ngrohni vajin dhe shtoni gjethen e dafinës, preshin, karotat, rrepën e bardhë dhe kripën. 2.Kaurdisini në zjarr të mesëm për 3 minuta duke i përzier me...

Lulelakra, një perime plot vlera për organizmin tuaj

Lulelakra është një perime  e përdorur gjerësisht në kuzhinë, sidomos gjatë stinës së dimrit. Shumica e lulelakrave janë të bardha, por është e mundur të blini varietete jeshile dhe vjollcë, si dhe lulelakra më të ëmbla romanesco, me tufat...

Sallatë me lulelakër dhe speca, më e mira që...

1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të...

Spageti me qofte lulelakre, për një super shije!

1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës. 2.Nxehni paraprakisht furrën në 230 ° C. 3.Ziejeni lulelakrën me një lugë çaji vaj. 4.Pasi është zier piqeni lulelakrën për 15-20 minuta në furrë. Hiqeni dhe lëreni të ftohet për disa minuta. 5.Në...

Pak kalori dhe shijon për mrekulli, lulelakër e pjekur...

1.Ndizeni furrën në 180 gradë. 2.Lyeni me gjalpë një tavë pjekjeje dhe lëreni mënjanë. 3.Në një tenxhere me ujë dhe kripë, zieni lulelakrën e copëtuar për rreth 10 minuta derisa të zbutet. Kullojeni lulelakrën. 4.Shkrijeni gjalpin në një tenxhere...