Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 220C. Hidhni lulelakrat në një tavë pjekjeje me 1 lugë vaj ulliri, kuminin dhe trumzën. I pjekim për 15 minuta ose derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten. Hiqni trumzën.
Ngrohni vajin e mbetur në një tenxhere me qepën dhe selinonë dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min.
Përziejeni pjesën më të madhe të lulelakrës, duke rezervuar pak për të mbushur supën më vonë. Shtoni 750 ml lëng në tenxhere dhe lëreni të ziejë.
Gatuajeni për 10 minuta. Procesojeni supën derisa të jetë e lëmuar duke përdorur një blender dore ose përpunues ushqimi. Shtojmë panën dhe e rregullojmë sipas shijes.
Shtoni lëng shtesë nëse ju pëlqen supa juaj pak më e hollë. Hidhni në tas dhe sipër shtoni majdanozin, lulelakrën e rezervuar dhe pak vaj ulliri shtesë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento