Sugjerojmë:

Lulelakër me djathë të shkrirë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
45 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
250 kcal
1 lulelakër e madhe (gjethe të prera), në copa
500 ml qumësht
4 lugë gjelle miell
50 g gjalpë
100 gr çedar i fortë, i grirë në rende
2-3 lugë thërrime buke

Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, pastaj shtoni 1 lulelakër të madhe, të ndarë në copa dhe gatuajeni për 5 minuta – nxirreni një copë për ta provuar.

Kullojeni lulelakrën, më pas vendoseni në një tavë pak të thellë. Ngroheni furrën në 220C.

E vendosim përsëri tenxheren në zjarr dhe shtojmë 500 ml qumësht, 4 lugë gjelle miell dhe 50 gr gjalpë.

Vazhdoni ta përzieni shpejt pasi gjalpi shkrihet dhe përzierja të vlojë – mielli do të zhduket dhe salca do të fillojë të trashet. E trazojmë për 2 minuta.

Fikni zjarrin, përzieni pjesën më të madhe të 100 gr djathë çedar të grirë dhe hidheni mbi lulelakrën. Shpërndani sipër djathin e mbetur dhe 2-3 lugë gjelle thërrime buke nëse përdorni.

Futeni në furrë dhe piqeni për 20 minuta derisa të skuqet sipër.

Komento