Vendosni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, pastaj shtoni 1 lulelakër të madhe, të ndarë në copa dhe gatuajeni për 5 minuta – nxirreni një copë për ta provuar.
Kullojeni lulelakrën, më pas vendoseni në një tavë pak të thellë. Ngroheni furrën në 220C.
E vendosim përsëri tenxheren në zjarr dhe shtojmë 500 ml qumësht, 4 lugë gjelle miell dhe 50 gr gjalpë.
Vazhdoni ta përzieni shpejt pasi gjalpi shkrihet dhe përzierja të vlojë – mielli do të zhduket dhe salca do të fillojë të trashet. E trazojmë për 2 minuta.
Fikni zjarrin, përzieni pjesën më të madhe të 100 gr djathë çedar të grirë dhe hidheni mbi lulelakrën. Shpërndani sipër djathin e mbetur dhe 2-3 lugë gjelle thërrime buke nëse përdorni.
Futeni në furrë dhe piqeni për 20 minuta derisa të skuqet sipër.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento