Mbushni një tenxhere me ujë dhe vëreni të ziejë. Shtoni lulelakrën dhe lëreni të ziejë derisa të zbutet për 8-10 minuta.
Kur të jetë zbutur, hiqeni nga tenxherja dhe vendoseni në blender së bashku me qumështin, djathin, gjalpin, kripën dhe hudhrën pluhur. Procesojeni derisa të bëhet një masë e vetme.
Në ujin e lulelakrës, vendosni makaronat për të zier. Kur të jenë gati, kullojini ujin dhe rikthejini në tenxhere.
Shtoni masën e përgatitur me djathë e lulelakër dhe trazojeni mirë. Shërbejeni të ngrohtë.
Shtyp bananen me pirun derisa të bëhet krem. Shto tërshërën, vajin/gjalpin dhe kanellën (nëse do). Përzieji mirë derisa të krijohet një masë homogjene. Me duar të lagura formo toptha ose shtypi si biskota të vogla. Vendosi në një tavë...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Komento