Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni furrën tuaj në 180 gradë. Lyejmë një tavë të thellë me pak yndyrë.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Ziejini brokolin dhe lulelakrën në avull për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten pak.
Kullojini dhe vendosini në tavë.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh. Kaurdisni qepën dhe hudhrën për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten.
Shtoni miellin dhe trazojeni derisa qepët të mbulohen, më pas hidhni ngadalë lëngun dhe qumështin. Vazhdoni trazoni derisa të jetë një masë kremoze.
Shtoni kripë, piper dhe trumzë.
Përzierjen e qumështit e hedhim sipër perimeve. Shtoni çedarin dhe djathin parmixhano.
Bëni bashkë thërrimet e bukës, hudhrën pluhur dhe gjalpin në një tas. Spërkateni sipër tavës.
Piqeni për 15 deri në 20 minuta, derisa perimet të zbuten dhe sipërfaqja të marrë ngjyrë kafe të artë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento