Fileto pule me perime të pjekura
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ngrohni furrën tuaj në 180 gradë. Lyejmë një tavë të thellë me pak yndyrë.
Vini një tenxhere të madhe me ujë të ziejë. Ziejini brokolin dhe lulelakrën në avull për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten pak.
Kullojini dhe vendosini në tavë.
Shkrini gjalpin në një tigan të madh. Kaurdisni qepën dhe hudhrën për 4 deri në 5 minuta, derisa të zbuten.
Shtoni miellin dhe trazojeni derisa qepët të mbulohen, më pas hidhni ngadalë lëngun dhe qumështin. Vazhdoni trazoni derisa të jetë një masë kremoze.
Shtoni kripë, piper dhe trumzë.
Përzierjen e qumështit e hedhim sipër perimeve. Shtoni çedarin dhe djathin parmixhano.
Bëni bashkë thërrimet e bukës, hudhrën pluhur dhe gjalpin në një tas. Spërkateni sipër tavës.
Piqeni për 15 deri në 20 minuta, derisa perimet të zbuten dhe sipërfaqja të marrë ngjyrë kafe të artë.
Patatet, karrotat dhe specat i presim në copa të mëdha. I vendosim perimet në një tavë për pjekje dhe i spërkasim me vaj ulliri, kripë, piper, dhe rozmarinë të freskët. I përziejmë mirë dhe i pjekim në furrë të...
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento