Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat.
Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat e detit, i lemë në zjarr të lartë për 2 minuta, më pas i shuajmë me verën e bardhë.
Më pas shtojmë pomodorinin, kripën dhe piper. I trazojmë derisa të zbuten pomodorinit dhe në fund shtojmë një kupë nga uji i makaronave. E mbulojmë tiganin me kapak dhe e lemë salcën me furta deti të lidhet.
Bashkojmë makaronat me salcën e përgatitur. I trazojmë mirë dhe i lemë për 5 minuta të lidhen, hedhim sërish majdanoz dhe piper të freskët.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento