Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat.
Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat e detit, i lemë në zjarr të lartë për 2 minuta, më pas i shuajmë me verën e bardhë.
Më pas shtojmë pomodorinin, kripën dhe piper. I trazojmë derisa të zbuten pomodorinit dhe në fund shtojmë një kupë nga uji i makaronave. E mbulojmë tiganin me kapak dhe e lemë salcën me furta deti të lidhet.
Bashkojmë makaronat me salcën e përgatitur. I trazojmë mirë dhe i lemë për 5 minuta të lidhen, hedhim sërish majdanoz dhe piper të freskët.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento