Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kek

Ëmbëlsirë me kumbulla të kuqe dhe bajame

Ngrohni furrën në 180C. Hidhni kumbullat, kanellën, lëkurën e limonit dhe konjakun, nëse e përdorni, së bashku në një tas, më pas lërini derisa të bëni brumin. Shndërroni në krem gjalpin dhe sheqerin me një rrahëse elektrike, shtoni vezët...

Kek me mbushje kajsie

Ngrohni furrën në 180C, lyeni me yndyrë dhe shtroni me letër për pjekje një tavë të cekët katrore 20 cm. Vendosni kajsitë dhe reçelin në një tigan të vogël me 4 lugë gjelle ujë, ziejini në zjarr mesatar derisa...

Kek i thjeshtë i bardhë me fare pak përbërës

Ngrohni furrën në 175 gradë C. Lyejmë me yndyrë dhe me miell një tepsi katrore për kek. Bëni bashkë sheqerin dhe gjalpin në një tas përzierjeje derisa të bëhet krem. Shtoni vezët një nga një, duke i rrahur shkurt...

Kek me bajame

Ngrohni furrën në 180 gradë. Lyeni me yndyrë një tavë të rrumbullakët për kek dhe shtroni pjesën e poshtme me letër furre.     Në një tas mesatar, përzieni së bashku miellin e bajameve, miellin semolina, pluhurin për pjekje dhe...

Kek me rum dhe banane për një shije të...

1.Në një tigan, hidhni 4-5 kubikë gjalpë dhe kur të jetë skuqur hidhni sheqerin. 2.Hidhni rumin, një lugë gjelle. 3.Hidhni kanellë, 2 lugë gjelle dhe përzijeni vazhdimisht. 4.Kur masa të ketë filluar të mpikset pak vini bananet e prera...

Kek me shërbet dhe arrë kokosi

1.Në një tigan tretni gjalpin dhe pasi ka shkrirë hidheni në një tas bashkë me vajin dhe sheqerin. 2.Filloni t’i rrihni deri sa të shkrihet sheqeri dhe  shtoni një nga një vezët. 3.Më pas shtoni miellin, sodën, arrën e...

Shija s’ka të krahasuar: Tortë me banane dhe karamel

Fillimisht ndizni furrën që të ngrohet në 180 gradë celsius. Merrni një tepsi rrethore dhe lyjeni me gjalpë. Në një enë të thellë përzieni me mikser gjalpin e zbutur, sheqerin dhe vaniljen në shpejtësi mesatare derisa të fitoni një...

Recetën e kekut me miell orizi do t’jua kërkojnë...

1.Së pari, vendosini vezët dhe sheqerin në një tas. 2.Përziejini mirë derisa të dy përbërësit të jenë plotësisht të integruar. 3.Pastaj shtoni orizin, gjalpin e shkrirë dhe qumësht të skremuar. Përziejini vazhdimisht. 4.Vendoseni në furrë në 170 gradë për...

Ja si mund të bëni një kek të shijshëm...

1.Në një enë shtoni vezët, sheqerin dhe trazojini mirë. 2.Më pas shtoni gjalpin, kosin e frutave dhe miellin. 3.Vazhdoni ti përzieni derisa të krijohet një masë homogjene. 4.Shtoni pluhurin pjekës, lëkurën e limonit dhe luleshtrydhet. 5.Lyeni tavën me gjalpë...