Nxehni furrën në 200C. Lyejeni me gjalpë një tavë ose enë pjekjeje në formë drejtkëndëshe 25 cm ose 20 x 30 cm.
Rrihni së bashku gjalpin, sheqerin, miellin, vezët dhe ekstraktin e vaniljes derisa të jenë të njëtrajtshme. Përhapeni reçelin mbi bazën e tepsisë dhe vendoseni mbi brumin e tortës. Përhapeni në mënyrë të barabartë.
Piqeni për 20-25 minuta derisa pandispanja të marrë një ngjyrë të artë të lehtë dhe të ngrihet, dhe një kruajtëse dhëmbësh e futur në mes të dalë e pastër. Shërbejeni të ngrohtë me krem, krem ose akullore.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento