Sugjerojmë:

Kek sfungjer me reçel

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
8 persona
Kalori:
175 g gjalpë plus shtesë për tavën
175 gr sheqer pluhur i artë
175 gr miell që fryhet vetë
3 vezë
1 lugë ekstrakt vanilje
200 gr reçel luleshtrydhe, ose reçel me mjedër
krem ose akullore, për ta shërbyer

Nxehni furrën në 200C. Lyejeni me gjalpë një tavë ose enë pjekjeje në formë drejtkëndëshe 25 cm ose 20 x 30 cm.

    Rrihni së bashku gjalpin, sheqerin, miellin, vezët dhe ekstraktin e vaniljes derisa të jenë të njëtrajtshme. Përhapeni reçelin mbi bazën e tepsisë dhe vendoseni mbi brumin e tortës. Përhapeni në mënyrë të barabartë.

Piqeni për 20-25 minuta derisa pandispanja të marrë një ngjyrë të artë të lehtë dhe të ngrihet, dhe një kruajtëse dhëmbësh e futur në mes të dalë e pastër. Shërbejeni të ngrohtë me krem, krem ​​ose akullore.

Komento