Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: recel

Tortë me çokollatë dhe mjedra

Nxehni furrën në 180C. Vajisni dhe shtroni me letër për pjekje dy forma të rrumbullakëta 20cm për kek. Rrihni vajin, sheqerin, vezët dhe qumështin në një enë derisa të bëhet një masë. Sitni miellin, kakaon dhe sodën në një...

Reçel molle i aromatizuar me kanellë

Vendosni një pjatë të vogël në ngrirje. Hidhni mollën e copëtuar dhe sheqerin e grirë në një tenxhere të madhe së bashku me 350 ml ujë dhe lërini të ziejnë, duke e trazuar për të tretur sheqerin.     Gatuani...

Kek sfungjer me reçel

Nxehni furrën në 200C. Lyejeni me gjalpë një tavë ose enë pjekjeje në formë drejtkëndëshe 25 cm ose 20 x 30 cm.     Rrihni së bashku gjalpin, sheqerin, miellin, vezët dhe ekstraktin e vaniljes derisa të jenë të njëtrajtshme....

Tarta të thjeshta me reҫel

Hidhni miellin, gjalpin dhe pak kripë në një tas dhe fërkojini së bashku me majat e gishtave (ose mund t’i bashkoni këta përbërës në një përpunues ushqimi nëse keni). Kur përzierja të duket si thërrime buke, përzieni vezën dhe...

Ëmbëlsirë e thjeshtë me gjalpë kikiriku dhe reҫel

Ngrohni furrën në 180gradë. Lyejeni me gjalpë dhe mbuloni bazën dhe anët e një tave katrore 20 cm me letër kuzhine për pjekje. Vendosni 3 lugë gjalpë kikiriku dhe reçelin në enë të vogla të ndara dhe lërini mënjanë....

Reçel qepe, nëse akoma nuk e keni provuar kjo...

Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta. Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil...

Waffles me reçel luleshtrydhesh të bërë vetë, për një...

1.Ngrohni enën e posaçme të waffles. 2.Në një tas të madh, shtoni tërshërën e grirë me blendër, pluhurin për pjekje, sodë buke dhe kripë. Shtoni qumështin, shurupin e panjës dhe më pas gjalpin e kikirikut dhe ziejini së bashku....

Qepë të mbushura me mish, proshutë dhe kërpudha

1.Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 210 gradë. 2.Pastaj pastroni qepët dhe prejini në njërën anë. 3.Hiqni pjesën e brendshme. 4.Ndërkohë, në një tas të madh miksoni mishin e grirë, kërpudhat, majdanozin, sheqerin, salcat dhe thërrimet e bukës. 5.Përziejini...