Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: recel

Pranvera bëhet më e ëmbël me reçel trëndafilash

1.Pastroni petalet e trëndafilave, copëtojini me duar dhe më pas hidhini në një enë. Lagini me lëngun e një limoni dhe shtojuni ujë të ftohtë aq sa t’i mbulojë. 2.Lërini gjithë natën të pushojnë, më pas kulloni lëngun dhe...

Kek me reçel fiku!

1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve. 2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I...

Si të sterilizoni kavanozët e turshive dhe reçelrave?

Po vjen vera dhe bashkë me të edhe përgatitjet e marmelatave, konservave e turshive të ndryshme. Për të evituar disa rreziqe shëndetësore dhe mbetje të ushqimit, është thelbësore t’i sterilizoni mirë vazot, tapat e kapakët para se t’i mbushni...