Sugjerojmë:

Kek me reçel fiku!

2 vezë
300 gr miell
100 gr sheqer
100 gr gjalp i tretur & 1/2 filxhan kafe vaj
½ pako pluhur pjekës
Vanilje
Recel fiku ose sipas dëshirës
Aromë bajame e hidhur (opsionale)

1. Në një tas të madh hedhim gjalpin e tretur dhe sheqerin dhe i rrahim me rrahësen e vezëve.

2. Më pas hedhim vezët një nga një, miellin, pluhurin pjekes dhe pak aromë bajame e hidhur nëse keni. I perziejmë të gjitha këto me rrahësen elektrike.

3. Brumi nuk duhet të jetë ngjitës, por të ketë trashësinë e brumit të biskotave.

4. Ngrohni furrën në 170-180°C. Merrni një tavë rrethore ose katrore meqë ky kek shërbehet më mirë në copëza dhe lyejeni me pak gjalpë.

5. Në fillim në tavë hedhim trecerekun e brumit dhe e përhapim mirë me një spatul në të gjithë sipërfaqen. Më pas hedhim reçelin.

6. Sipër hedhim pjesën tjetër të brumit të cilin ose e bëjmë si petë dhe e vendos sipër ose e hapim me dorë duke e mbuluar kekun pjesë-pjesë ose e bëjmë si kokrriza.

7. Futeni në furrë për 25 – 30 minuta.

8. Lëreni kekun të ftohet tërësisht përpara se ta prisni në copa.

Lini një koment