Sugjerojmë:

Pranvera bëhet më e ëmbël me reçel trëndafilash

250 gr petale trëndafili
400 gr sheqer
2 limona
1 bustinë vanilje

1.Pastroni petalet e trëndafilave, copëtojini me duar dhe më pas hidhini në një enë. Lagini me lëngun e një limoni dhe shtojuni ujë të ftohtë aq sa t’i mbulojë.

2.Lërini gjithë natën të pushojnë, më pas kulloni lëngun dhe lërini mënjanë petalet.

3.Në një tenxhere, shtoni pak ujë dhe bashkojeni me sheqerin. Vendoseni në zjarr që të shkrihet sheqeri dhe më pas të fillojë të ziejë. Pas 10 minutash shtoni lëngun e limonit tjetër, ujin e kulluar nga petalet, vaniljen dhe petalet e trëndafilave.

4.Përziejini mirë dhe lërini në zjarr për 25-30 minuta, duke i përzier shumë shpesh. Reçeli është gati nëse kur e vendosni një pikë në pjatë, mezi rrëshqet.

5.Hidheni reçelin nëpër kavanozë dhe prisni të ftohet para se t’i mbyllni. Është shoqërues i mirë për bukën me gjalpë, por edhe për të shoqëruar mishin e pjekur.

 

 

Lini një koment