I ëmbël sa më s’ka por pa sheqer! Si të përgatisni reçelin fantastik të verës
Reçeli është një nga prodhimet më të mira të verës, me frutat e sezonit mund të bëhen disa lloje dhe të ruhen për dimrin që frutat të jenë në një formë tjetër në tavolinat tona.
Përbërësit:
1 filxhan pemë të freskëta, zakonisht boronica, mjedra, manaferra, dredhëza mali, madje edhe pjeshka, kumbulla apo kajsi rreth 4 lugë fara chia, 1 lugë shurup panje të bardhë, 2 lugë të vogla lëng limoni, pak kripë.
Përgatitja:
Përzieni të gjithë përbërësit. Më pas vendosini në frigorifer së paku gjysmë ore. Ose mund t’i lini derisa të bëhet një masë e fortë dhe reçeli juaj do të jetë i gatshëm.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment