Si të bëjmë pispili me presh
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Sugjerojmë:
Kush nuk i adhuron petullat? Janë aq të ngrohta e me një shije joshëse, saqë vështirë t'i rezistoni. Mos prisni as mamin, dhe as gjyshen që t'i bëjë. Mjafton t'i hidhni një sy recetës së Nepsit dhe mund të filloni nga puna një orë e më parë!
Në një tas kombinoni vezën, kripë, kosin dhe gjalpin. I trazoni mirë dhe shtoni miellin.
Në fund shtoni sodën dhe vazhdoni t’i përzieni.
Ndërkohë në një tigan duhet të nxehni vajin.
Ndajeni brumin në toptha të vegjël dhe vendosini për t’i skuqur. Skuqini mirë nga të dyja anët.
Në fund i servirni të ngrohta dhe sipas dëshirës mund t’i shtoni sipër sheqer, mjaltë apo reçel.
Pasi grijmë imët pjesën e bardhë të preshit e kaurdisim me vaj ulliri. E lëmë derisa të ulë vëllimin, e spërkasim me kripë dhe piper dhe e lemë që të zbutet. Ndërkohë tek mielli i misrit shtojmë sodën e...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...
© 2023, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment