Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: petulla

Petulla proteinike

Rrihni bananen, tërshërën, vezët, qumështin, pluhurin për pjekje, kanellën dhe pluhurin proteinik në një blender për 1-2 minuta derisa të krijohet një masë. Kontrolloni që tërshëra të jetë shpërbërë, nëse jo, procesojini për një minutë tjetër.     Ngrohni pak...

Petulla me vetëm 2 përbërës për bebe

Vendosni një tigan që nuk ngjit nxehtësinë mesatare. Shtoni një fetë të vogël gjalpë ose vaj. Shtypni bananen me një pirun në një tas mesatar. Thyeni vezët në të njëjtën enë dhe përziejini së bashku. Brumi do të jetë...

Petulla me bazë pataten, i përgatisni shpejt dhe janë...

Për të përgatitur këto petulla fillimisht duhet të zieni patatet. Mbushni një tenxhere me ujë dhe futni aty patatet e lara dhe vendosini në zjarr derisa të ziejnë. Lërini të zbuten aq sa i lini kur përgatisni purenë me...

Petulla të mbushura me marmalatë për mëngjes

1.Ngrohni qumështin dhe aty shkrini sheqerin dhe majanë e freskët derisa të formoni një masë kremoze. 2.Ndërkohë millin e keni situr dhe e keni hedhur në një tas bashkë me gjalpin e shkrirë. 3.Filloni shtoni ngadalë qumështin me sheqerin...

Petulla me mjaltë, kanellë dhe susam

1.Në një enë të thellë vendosni miellin dhe kripën, duke krijuar një hapësirë në mes. 2.Në një gotë me ujë shtoni majanë dhe hidheni në enë duke e përzierë vazhdimisht.Shtoni edhe ujin tjetër. 3.Vendosni mjaltin dhe përzieni.Më pas mbulojeni...

Petulla me çokollatë dhe pa miell. Të shpejta dhe...

1.Në një blender bashkoni bananet e qëruara, vezën dhe tërshërën. 2.I përzieni 15-30 sekonda sa të arrini një masë kremoze. Shtoni edhe kanellën. 3.Ngrohni një tigan që nuk ngjit. 4.Filloni e skuqni petullat për 5 minuta para e mbrapa....

Petulla të kripura me rikota dhe lulelakër: një pjatë...

Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura. Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të...

Gjethet e selinosë. Me to mund të bëjmë gjëra...

Çfarë të bëjmë me gjethet e selinosë? Këtë perime e përdorim për supa, për t’u dhënë shije pjatave të ndryshme apo për të përgatitur koncentrate perimesh të bëra vetë. Gjethet e selinosë janë një lëndë e parë e shëndetshme...