Vendosni një tigan që nuk ngjit nxehtësinë mesatare. Shtoni një fetë të vogël gjalpë ose vaj.
Shtypni bananen me një pirun në një tas mesatar. Thyeni vezët në të njëjtën enë dhe përziejini së bashku. Brumi do të jetë shumë i lëngshëm.
Me një spatul shpërndajeni mirë gjalpin ose vajin në fundin e tiganit. Vendosni 1 lugë brumë në tigan për të bërë petulla të vogla. Gatuani derisa skajet të fillojnë të ngurtësohen dhe fundet të jenë skuqur lehtë, rreth 1 minutë.
Kthejeni me kujdes dhe gatuajeni për një minutë shtesë. (Këto janë delikate, prandaj përpiquni të vendosni spatulën tuaj në gjysmë të petullës, më pas kthejeni me kujdes.)
Hiqini nga tigani – petullat do të jenë shumë të buta. Shërbejini me çdo mbushje të dëshiruar.
Qëroni dhe copëtoni kungullin, prisni pjesën e bardhë të preshit, shpëlajeni dhe copëtoni spinaqin. Në një dërrasë të veçantë, presim pulën në copa të madhësisë së kafshatës. Ziejeni pulën në një tenxhere të vogël me ujë të valuar për...
Ngrohni furrën në 190 gradë dhe lyeni me yndyrë një tavë për mini muffins me 24 vende. Vendosni të gjithë përbërësit në një tas mesatar. Përziejini mirë por me delikatesë. Sigurohuni që të bëhet një masë uniforme dhe nëse...
Lani dhe thani mollët . Qërojini dhe hiqni lëkurën. Pritini mollët në kubikë, duke e hedhur thelbin. Vendoseni në një enë me rrjetë për gatim me avull të vendosur në një tenxhere mesatare të mbushur me 5 cm ujë....
Komento