Petulla të kripura me rikota dhe lulelakër: një pjatë e shëndetshme që u pëlqen edhe të vegjëlve
Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura.
Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të hanë lulelakrën, një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, i rëndësishëm për rritjen dhe shëndetin e tyre. Është një recetë e volitshme që mund të përgatitet edhe me spinaq.
Shërbejini si antipastë ose pjatë e dytë:
Përbërësit:
2 vezë
150 gr miell
100 gr rikota
200 gr lulelakër e zier
100 ml qumësht
100 gr rikota
Kripë dhe piper
Përgatitja:
Zieni lulelakrën në ujë të kripur dhe ndërsa e zieni, përgatisni pastelin duke rrahur të bardhat e vezëve dhe lërini mënjanë.
Përzieni rikotën me të verdhat e vezëve në një tas, shtoni edhe miellin e qumështin dhe përziejini derisa të merrni një përbërje homogjene pa kokrra. Shtojini kripë e piper sipas shijes suaj.
Shtypeni lehtësisht lulelakrën e zier me pirun, shtoni edhe masën e qumështit me rikota e vezë e në fund shtoni të bardhat e rrahura të vezëve dhe përziejini me kujdes në mënyrë që të përzihen mirë përbërësit.
Shtoni një lugë vaj në një tigan, skuqini petullat e krijuara me dorë në të dy anët dhe shërbejini.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment