Arkiva e etiketave: veze

Vezë marokiene në shportë për një vakt të lehtë

Nxehni vajin e  ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet. Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta....

Tost me vezë dhe tul domateje për mëngjes

1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. 2.Grini imët qepët dhe hudhrat. 3.Në një tas të vogël bashkoni tulin e domateve, specin e kuq, piperin e kuq dhe kripën. 4.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni qepët dhe i lini...

7 arsye pse duhet të konsumoni vezë çdo ditë!

Vezët mbartin vlera të jashtëzakonshme ushqyese për shëndetin e njeriut. Sipas studimeve ato bëjnë pjesë në listën e 10 ushqimeve më të rëndësishme për organizmin. Vezët ofrojnë proteina të plota, një vezë përmban 9 amino acidet thelbësore që përbëjnë...

Tre propozime për dietën tuaj 1 ditore. Niseni nga...

I gjithë trupi ynë, sidomos sistemi i tretjes përjeton stres të vazhdueshëm, prandaj është e domosdoshme që herë pas here t’i jepni një pushim. Nutricionistët rekomandojnë të marrit deri në 1500 kalori në ditë, dhe çdo 1 javë apo...

Omletë souflè e mbushur me djathë dhe proshutë

1.Në një enë rrihni bashkë të verdhat e vezëve me pak kripë, piper dhe hudhër derisa të formohet një përbërje e fryrë dhe me ngjyrë të hapur. 2.Në një tjetër enë, rrihni të bardhat e vezëve me pak kripë...

4 arsye përse duhet të konsumoni vezë më shpesh

Veza është një nga ushqimet më të shëndetshme për njeriun. Vezët ofrojnë rreth 6 gramë proteinë të një cilësie të lartë. Proteinat konsiderohen si një nga ushqyesit më përmbushës për shëndetin e njeriut dhe gjysma e sasisë së proteinave...

Keni nevojë për më shumë proteina? Konsumoni sa më...

Veza është një nga ushqimet me më shumë proteina dhe shkon thuajse me çdo gatim, sallatë, të skuqura, djathë etj. Ajo përmban 6 gram proteina dhe 13 vitamina esenciale dhe minerale duke përfshirë kolin, i shëndetshëm për trurin dhe...

Mëngjes i përgatitur me vezë, kërpudha dhe domate

1.Lajmë me kujdes kërpudhat, i pastrojmë dhe i presim në feta të mëdha.2.Qërojmë qepën dhe e presim në kubikë.3.Lajmë mirë trumzën, e thajmë dhe i heqim fletët.4.Rrahim vezët, i hedhim trumzën e grirë, qumështin dhe salcën e domates.Shtojmë kripë...