Arkiva e etiketave: veze

Kërpudha me vezë dhe djathë kaçkavall

1.Si fillim marrim kërpudhat dhe i pastrojmë. 2.Pasi i pastrojmë i grijmë në fletëza të holla. 3.Me pas në një tigan hedhim vajin dhe e nxehim, 4.Hedhim kërpudhat derisa të zbuten dhe të avullojnë lëngun që lëshojnë. 5.Më pas...

Dieta e famshme me vezë. Ja çfarë duhet të...

Dieta e vezëve është me të vërtetë e dobishme nëse ndiqni të gjitha rregullat e nevojshme. Vezët përmbajnë proteina të cilat janë shumë të rëndësishme për lëkurën, thonjtë dhe flokët. Ekzistojnë 2 lloje të dietave me vezë, shumë të...

Keni nevojë për më shumë proteina? Konsumoni sa më...

Veza është një nga ushqimet me më shumë proteina dhe shkon thuajse me çdo gatim, sallatë, të skuqura, djathë etj. Ajo përmban 6 gram proteina dhe 13 vitamina esenciale dhe minerale duke përfshirë kolin, i shëndetshëm për trurin dhe...

Vezë benedikt e shërbyer me bukë të thekur

1.Mbushni një tenxhere  të vogël me ujë të ftohtë dhe e vini të ziejë. 2.Shtoni uthull dhe lëreni të ziejë. 3.Thyejini vezët një nga një dhe hidhni butësisht ujë në zierje. 4.Lërini të zihen deri sa e bardha e...

Petulla të kripura me rikota dhe lulelakër: një pjatë...

Petullat e kripura me rikota dhe lulelakër janë të shijshme e të shëndetshme, të thjeshta për t’u përgatitur dhe për të përdorur perimet e mbetura. Me këtë pjatë do të surprizoni miqtë tuaja dhe do të bindni fëmijët të...

Tosti me avokado dhe proshutë, ideali për mëngjesin tuaj

1.Marrim fetat e bukës dhe i ngrohim pak deri sa të bëhen krokante. 2.Marrim tiganin e lyejmë me pak gjalp dhe hedhim vezën e rrahur mirë. Bashkë me vezën hedhim edhe djathin e tostit. 3.Pasi djathi të jetë shkrirë...

Patate të ëmbla, vezë dhe bacon: një nga recetat...

Quhet ‘Hash bacon dhe vezë e skuqur’, por përbërësi që bën diferencën në këtë pjatë është patatja e ëmbël. Kjo recetë vjen nga Kalifornia dhe është shumë e thjeshtë për t’u përgatitur: Përbërësit: 300 gram patate të ëmbla 40...

Vezë marokiene në shportë për një vakt të lehtë

Nxehni vajin e  ullirit në një tigan mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për një ose dy minuta, duke e trazuar derisa të aromatizohet. Shtoni qiqrat dhe gatuajeni për 3 – 4 minuta, derisa të jenë të buta....

Tost me vezë dhe tul domateje për mëngjes

1.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius. 2.Grini imët qepët dhe hudhrat. 3.Në një tas të vogël bashkoni tulin e domateve, specin e kuq, piperin e kuq dhe kripën. 4.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni qepët dhe i lini...