Ziejini patatet në avull për 15-20 minuta ose derisa të gatuhen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Shtoni qepët dhe specat, më pas gatuajini për rreth 10 minuta derisa të zbuten. Shtyjmë specat në anë të tiganit dhe shtojmë chorizo-n, duke e trazuar derisa të gatuhet dhe të ketë lëshuar vajrat e tij. Transferojini në një pjatë.
Pasi të jenë ftohur mjaftueshëm, përgjysmoni patatet. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan tjetër që nuk ngjit dhe hidhni patatet. Skuqini për rreth 10 minuta derisa të marrin ngjyrë të art. Përzieni përzierjen e qepëve, ngrohni dhe rregullojini me kripë e piper.
Ndërkohë në tiganin e qepës skuqni vezët sipas dëshirës tuaj. Vendosini ato sipër gjithçkaje dhe shërbejini.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento