Arkiva e etiketave: speca

Vezë spanjolle me chorizo dhe speca

Ziejini patatet në avull për 15-20 minuta ose derisa të gatuhen. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Shtoni qepët dhe specat, më pas gatuajini për rreth 10 minuta derisa të zbuten. Shtyjmë specat në...

Sallatë e shijshme me speca, patëllxhane dhe kos

 Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini. Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në...

Receta perfekte e darkës: Fettuccine me salcë specash të...

Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare. Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht. Hiqini nga zjarri dhe...

Speca të mbushur me sardele dhe ullinj

1.Nxehim paraprakisht furrën në 200 gradë C. Presim specat në katërsh dhe iu heqim farat dhe cipën. 2.Shtrijmë specat e prerë anash lart në fletën e pjekjes dhe i pjekim për 15 minuta. 3.Ndërkohë që specat piqen, shtojmë sardelet,...

Speca të mbushur me oriz dhe mish pule

1.Skuqni specat për mbushje për pak minuta dhe hiqini mënjanë. 2.Në një tigan të thellë gatuani mishin e pulës dhe pasi të marrë ngjyrë shtoni qepën e grirë hollë, specin e kuq dhe karrotën e prera në kubikë. 3.Pas...

Speca të mbushur me salçiçe dhe djathë gorgonzola

1.Pritini dhe hiqni majat nga specat, hiqni farat. 2.Hidhni salcë në fund të një tenxhere të ngadaltë, duke rezervuar 3/4 filxhan. 3.Në një tas të vogël, kombinoni përbërësit e mbetur dhe shtoni salcën e rezervuar. 4.Hidhni përzjerjen mbi specat...

Specat, frut apo perime? Merreni vesh tani!

Disa me shije të ëmbël e disa djegës, a e dini nëse speci është një frut apo perime? Mos kërkoni më tej, sepse përgjigjja është, specat teknikisht janë edhe frut edhe perime. Klasifikimi botanik: Specat janë fruta.Një botanist do...

Speca të mbushur me djathë të skuqur në tigan

1.Merrini specat, lajini dhe pastrojini, pastaj i vendosni në furrë për pjekje. 2.Pas pjekjes hiqjuni lëvoret dhe lerini të pushojnë. 3.Ndërkohë merrni djathin vendoseni në një enë dhe shtoni vezët, koperin, kripën, piperin e zi dhe përzijini mirë. 4.Merrni...

Sallatë me lulelakër dhe speca, më e mira që...

1.Priteni proshutën në copa dhe skuqeni në një tigan të madh derisa të gatuhet plotësisht. 2.Thajeni në një peshqir letre deri sa të jetë e nevojshme që të largohet vaji i tepërt. 3.Pritini kokën e lulelakrës në copa të...