Ngrohni paraprakisht rezistencën e furrës dhe vendoseni raftin e furrës rreth 15 cm nga burimi i nxehtësisë. Në një tavë pjekjeje shtroni një letër alumini.
Shpojmë disa herë patëllxhanët me majën e një thike. Vendosni patëllxhanët dhe specat në fletën e përgatitur për pjekje. Futini në furrë dhe gatuajini derisa të jenë nxirë në sipërfaqe, rreth 5 minuta. Ktheni perimet nga ana tjetër dhe i rregulloni në tavë; i pjekim derisa lëkurat të jenë nxirë nga të gjitha anët. Vendosni specat dhe patëllxhanët në një tas dhe mbyllini fort me mbështjellës plastik. Lërini mënjanë dhe lërini të ftohen rreth 20 minuta. Pasi të ftohen, hiqini lëkurat.
Përziejini së bashku kosin dhe hudhrën dhe lërini mënjanë.
Prisni imët patëllxhanin e pjekur të qëruar dhe transferojeni në një tas. Spërkateni me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe bëjeni me kripë sipas shijes.
Nxirrni kërcellet dhe bërthamat nga specat e pjekur, hiqni farat dhe mbushni specat me përzierjen e patëllxhanëve. Hidhni sipër kosin me hudhër dhe shërbejeni.
Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...
Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...
Ngroheni furrën në 140C. Shtroni një tavë me letër pjekjeje. Vendosni fëstëkët në një tavë pjekjeje të cekët dhe piqini në furrë për rreth 7-10 minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendoseni në një procesor ushqimi dhe procesojini...
Komento