Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Merrini specat, lajini dhe pastrojini, pastaj i vendosni në furrë për pjekje.
2.Pas pjekjes hiqjuni lëvoret dhe lerini të pushojnë.
3.Ndërkohë merrni djathin vendoseni në një enë dhe shtoni vezët, koperin, kripën, piperin e zi dhe përzijini mirë.
4.Merrni specat pritini në mes, fusni brenda përzierjen e djathit dhe mbyllini skajet.
5.Specat zhytini në miell, pastaj në vezë dhe në fund në miell misri.
6.Më pas vendosini në tigan për t’i skuqur.
7.Mund ti shërbeni me limon, uthull dhe sallatë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment