Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare.
Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht.
Hiqini nga zjarri dhe lërini të ftohen.
Vendoseni përzierjen nga tigani në blender së bashku me lëngun e mishit/perimeve dhe dy lugë gjelle nga djathi i thërrmuar. Pëprunojini në blender për rret 30 sekonda derisa të jetë krijuar një masë e njëtrajtshme.
Gatuani pastat sipas udhëzimeve në paketimin e tyre. Kullojini dhe ruani një gjysmë gote nga uji i tyre.
Riktheni makaronat në tenxheren ku i gatuat dhe shtoni salcën e përgatitur, duke shtuar pak nga pak ujin që keni ruajtur, duke kontrolluar që salca të mos hollohet më shumë se ҫ’duhet.
Shtoni kripë dhe piper sipas dëshirës
Shërbejeni në pjata me pjesën e mbetur të djathit dhe majdanozin e grirë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento