Arkiva e etiketave: makarona

Makarona me kofshë pule dhe salcë arrabiata të pjekura...

1.Nxehni furrën në 200C.2.Ngrohni vajin në një tigan që nuk ngjit mbi një nxehtësi të lartë.3.Marinoni mishin e pulës dhe skuqeni, nga ana e lëkurës poshtë, për 5 minuta deri sa të marrë ngjyrë kafe të artë. 4.Hiqeni dhe...

Makarona me salmon dhe rikota!

1.Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni makaronat të ziejnë. 2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni spinaqin dhe me dy thelpi hudhra. 3.Më pas shtoni salmonin dhe ricottën. 4.I përzieni mirë dhe më pas shtoni makaronat...

Makarona caponata, receta e pastave që duhet t’i shtohet...

1.Nxehni vajin në një tigan të madh dhe gatuani qepën për 8-10 minuta derisa të fillojë të karamelizohet. 2.Shtoni hudhrën në 2 minutat e fundit të kohës së gatimit. 3.Në një enë hidhni perimet e pjekura, domatet, kaperin dhe...

A duhet hequr dorë nga makaronat dhe buka kur...

Gjëja e parë që na shkon ndërmend të heqim nga vaktet kur jemi me dietë është konsumimi i makaronave dhe i bukës. Ne mendojmë se karbohidratet janë përgjegjësit kryesorë për shtimin e peshës tonë. Por e kemi krejtësisht gabim,...

Sallatë me makarona, domate dhe borzilok

1.Në një tenxhere të madhe me ujë të valuar me kripë futni makaronat orecchiette për të zier sipas udhëzimeve të paketimit të tyre. 2.Pasi të jenë zier, kullojini dhe lerini mënjanë. 3.Në një tas të vogël hidhni së bashku...

Makarona në furrë me spinaq dhe gorgonzola, për të...

1.Vendosim makaronat të ziejnë për 9 minuta. Ndërkohë kalojmë spinaqin në tigan deri sa të ulë nivelin e tij për 2-3 minuta. 2.Në një tigan tjetër vendosim gorgonzolën, rikotën, panën, parmixhanon dhe i lëmë deri sa të na formohet...

Makarona të shijshme me speca, domate dhe djathë

1.Specat e larë, pasi u heqim bishtin dhe farat i presim në rripa sa më të hollë, pasi kështu duhet më pak kohë për t’i gatuar. 2.Në një tigan të madh skuqim hudhrën me vajin e ullirit bashkë me...

Makarona kremoze të pjekura në furrë me perime dhe...

1.Në një tigan të madh, hidhni gjalpin të shkrijë dhe shtoni qepë e spec jeshil. 2.Shtoni domatet, kërpudhat, ullinj, rigon dhe mishin e viçit. 3.Ziejini për 10 minuta. 4.Gjysmën e spagetit të ziera hidhini në fund të tavës. 5.Shtresoni...