Arkiva e etiketave: makarona

Pasta kremoze me karkalec, hudhër dhe speca

Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit për al dente. Kullojini dhe lëreni mënjanë. Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh në zjarr mesatar. Hidhni hudhrën,...

Farfalle me kërpudha dhe djathë dhie

Gatuani makaronat në ujë me shumë kripë deri sa të jenë al dente. Kullojini makaronat dhe kurseni ¼ filxhani nga uji i tyre.  Ndërkohë pastroni kërpudhat dhe më pas pritini në feta. Grini dhe spinaqin. Në një tigan, ngrohni...

Caccio e pepe! Receta ikonike romane

Në një tenxhere të madhe, zieni ujin e kriposur për të gatuar makaronat. Hidhini ato në ujë kur të ziejë dhe trazojini në mënyrë që të mos ngjiten. Lërini në zjarr për aq kohë sa thonë udhëzimet në paketim...

Receta perfekte e darkës: Fettuccine me salcë specash të...

Ngrohni vajin në një tigan të thellë në nxehtësi mesatare. Skuqni në të qepën dhe hudhrën për 10 minuta derisa qepa të jetë zbutur. Shtoni specat dhe vazhdoni gatimin derisa të kenë marrë nxehtësi njëtrajtësisht. Hiqini nga zjarri dhe...

Makarona me domate të pjekura, një nga recetat e...

1.Hiqni raftin e sipërm të furrës dhe mbulojeni me fletë metalike dhe lyejeni me llak gatim. Ngroheni furren në nxehtësi të lartë.2.Organizoni domatet në feta në raftet e përgatitura me llak gatim.3.Lërini të piqen 8 – 10 minuta ose...

Makarona me pesto dhe lakër jeshile

Zieni makaronat. Ndërsa makaronat janë duke zierë, hiqni një filxhan ujë makaronash për salcën. Ndërsa makaronat janë duke zierë, shtoni të gjithë përbërësit e pestos në blender. Mos harroni të hiqni rreth 1/4 e gjetheve të lakrës për t’i...

Makarona me djathë çedar dhe karota

1.Gatuani makaronat sipas instruksioneve në paketim. 2.Ndërkohë vendosni karrotat në një tigan mesatar me 1 filxhan ujë. 3.Lërini të vlojnë në temperaturë të lartë. 4.Mbulojini, ulni temperaturën dhe lërini të ziejnë derisa të zbuten, për rreth 5 minuta. 5.Ndërsa...

Supë me makarona, fasule dhe domate

1.Në një tenxhere të madhe, mbi nxehtësinë mesatare, vini vajin për ngrohje.2.Shtoni suxhukun dhe gatuajeni, duke e përzier me një lugë druri, deri sa të gatuhet, rreth 5 minuta.3.Shtoni qepë, karrota dhe selino dhe gatuajini deri sa të zbuten,...

Si të bëjmë makarona bolonjeze në furrë

1.Në një tenxhere me ujë dhe kripë vendosni për të zierë makaronat. 2.Ndërkohë në një tigan me pak vaj skuqni qepën dhe shtoni mishin e grirë. 3.Pas kësaj shtoni domatet, borzilokun, verën, kripë dhe piper. 4.Pasi kima të jetë...