Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngrohni grilën e furrës në nivelin më të lartë dhe vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur për të vluar në sobë. Hidhni makaronat dhe gatuajini për 1 minutë më pak se sa sugjeron paketimi.
Ndërkohë përgatisni salcën duke i zier domatet në një tigan me pak erëza dhe trumzën për rreth 5 minuta. Hidhni panën, përzieni dhe ziejini për 4-5 minuta të tjera.
Kulloni makaronat duke rezervuar pak nga uji i zierjes dhe hidhini përsëri në tenxhere. Hidhni sipër salcën kremoze të domates, domatet e thara, misrin e ëmbël dhe tonin. Shtrojini në një tavë pjekjeje, duke e shpërndarë cheddar-in e grirë midis shtresave. Sipër spërkatni parmigiano-n dhe vendoseni në furrë për 5 minuta derisa të skuqet dhe të marrë ngjyrë të artë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento