Arkiva e etiketave: domate

Pasta me pançetë krokante dhe salcë domatesh

Në një tenxhere me ujë të kripur gatuani spagetit duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Ndërkohë, ngrohni vajin në një tigan të madh që nuk ngjit dhe gatuajeni pançetën  për 3-4 minuta derisa të fillojë të skuqet. Përzieni qepën dhe...

Domate të mbushura

Ngroheni furrën në 190C. Përzieni orizin me 2 lugë pesto. Prisni majat e domateve dhe hiqni pjesën e brendshme. Mbushni zgavrat e zbrazëta me përzierjen e orizit, duke e shtypur lehtë, më pas vendosni kapakët. Pritini kungujt në formë...

Tavë me patate, bërxolla derri me rozmarinë

Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni...

Tavë peshku me domate dhe ullinj

Ngrohni furrën me ventilim 180C. Ngrohni në sobë 1 lugë gjelle vaj nga ullinjtë në një tigan të përshtatshëm për furrë. Hidhni qepën dhe përziejeni mirë, lëreni të gatuhet për një ose dy minuta dhe më pas përzieni mirë....

Vezë të pjekura me spinaq dhe domate

  Ngroheni furrën në 200C. Vendoseni spinaqin në një kullesë, më pas hidhni mbi një kanë me ujë të vluar që gjethet të zbuten. Shtrydhni ujin e tepërt dhe ndajeni mes 4 enëve të vogla të përshtatshme për furrë....

Njoki në tavë me pana, domate dhe djathë: Recetë...

Ngroheni furrën në 180 gradë. Në një tigan të madh të thellë në zjarr mesatar, shkrini gjalpin, shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 minutë. Shtoni domatet qershi dhe hidhini rigonin, kripën, piperin dhe farat e specit të kuq. Gatuajini...

Salmon në zarf me domate

Ngroheni furrën në 200 gradë. Spërkateni salmonin me 2 lugë çaji vaj ulliri, kripë dhe piper. Në një tas, trazoni domatet, qepët, 2 lugë vaj, lëngun e limonit, rigonin, trumzën, kripën dhe piperin. Vendosni një fileto salmoni, me anën...

Merluc në tavë me domate, pjata e shijshme e...

Ngrohni furrën në 220 gradë. Vendosni specat, qepët, domatet dhe ullinjtë në një tepsi të madhe dhe të thellë për pjekje dhe piqini për 15 minuta derisa të fillojnë të zbuten dhe të digjen në skaje. Hidhni salcën, fasulet...

Truku që duhet të dini për t’i zgjedhur domatet...

Shumë njerëz mendojnë se domatet në degë janë më të freskëta dhe prandaj zgjedhin ato. Në të vërtetë, një kërcell nuk është një tregues i freskisë, por i gjelbërimit të domates. Domatet e pjekura bien nga hardhia vetë. Nëse...