Arkiva e etiketave: domate

Për 15 minuta është gati, supë me domate dhe...

1.Pasi t’i keni larë mirë vendosini të gjithë përbërësit në një blender. 2.Grijini mirë deri sa të jetë përfituar një masë kremi. 3.Transferojeni kremin nga blenderi në një tigan të madh dhe zijeni mbi ngrohje të ulët për 10...

Kujdes! Konsumimi i tepërt i domates mund t’ju shkaktojë...

Domatja është një ndër perimet më të mira të verës dhe gjithashtu më të pasura me vlera ushqyese. Por krahas këtyra benefiteve domatja ka dhe anë negative në shëndet.  Ja cilët janë efektet negative më të mëdha të saj...

Kunguj në furrë me djathë kaçkavall dhe domate

1.Ndizeni furrën në 180 gradë. 2.Në një tigan nxehni vajin e ullirit dhe gatuani fetat e qepës dhe hudhrën derisa të zbuten. 3.Kalojini qepët në fundin e një tave të vogël për pjekje. 4.Pritini domatet në feta rreth 7-8...

Maskë me lëkurën e mollës për një fytyrë plot...

Lëkura e mollës përmban vitaminë C e cila ka aftësinë të ngadalësojë plakjen. Ajo gjithashtu është e pasur me antioksidantë që luftojnë veprimin e radikaleve të lira si dhe veprimin e rrezeve të dëmshme UV. Prandaj sa herë që...

Sallata me domate qershi dhe borzilok që ka veti...

Sallatat bëjnë pjesë tek pjatat më të shëndetshme në planet. Të përgatitura me përbërës të freskët dhe ‘dressings’ e duhura, ato e furnizojnë trupin me vitamina, minerale, fibra dietike, antioksidantë dhe enzima bimore. Kjo sallatë ka veti shëruese dhe...

Fritatë me domate dhe borzilok

Fritata është një pjatë që të nderon gjithmonë. Edhe kur je shumë vonë për të bërë drekën ose darkën, rrih disa vezë, pak kripë, një dorë parmixhano të grirë, ca ingredientë të tjerë dhe erëza dhe ja tek kënaqët...

Si të bëni dhe konservoni lëng domatesh në shtëpi

Lani, thani dhe hiqni copat e këqija nga domatet.Pritini në seksione të vogla.Në një tenxhere të madhe, shtoni domate dhe shumë pak ujë (së paku 1 gotë).Lërini të zihen.Pasi të zihen vendosni një kullesë për të hequr farat dhe...

Thjerrëza të ziera me domate dhe majdanoz

1.Nxehim vajin e ullirit në një tigan të rëndë dhe i gatuajmë qepët për rreth 8 minuta. 2.Shtojmë hudhrën dhe vazhdojmë t’i gatuajmë edhe për një minutë ose dy. 3.Më pas shtojmë thjerrëzat, domatet, gjethet e dafinës, 1 filxhan...

Konsumimi i domates të paktën dy herë në javë...

Likopeni është një mbrojtës shumë i mirë kundër rrezeve UV. Nga një studim i bërë është zbuluar se likopeni mbron ndaj kancerit të prostatës. Njerëzit që konsumojnë të paktën 2 herë në javë domate janë më pak të ekspozuar...