Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngrohni vajin në një tigan, mundësisht që nuk ngjit. Shtoni pulën dhe skuqeni pa e lëvizur derisa të marrë pak ngjyrë. Kthejeni pulën dhe gatuajeni nga ana tjetër. Vazhdoni gatimin për 12-15 minuta derisa pula të jetë gatuar. I rregullojmë me pak kripë dhe piper.
Përgjysmojmë domatet dhe i hedhim në tigan duke i trazuar për disa minuta derisa të fillojnë të zbuten. Ulni zjarrin dhe përzieni peston dhe kremin derisa të bëhet një salcë. Shpërndani me disa gjethe borziloku, më pas shërbejeni me oriz dhe sallatë ose pure dhe brokoli.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento