Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe, shtoni qepët dhe kungujt dhe gatuajini për 5 minuta në zjarr mesatar, duke i përzier herë pas here.
Shtoni domatet dhe miellin. Gatuajeni për disa minuta, duke e trazuar për të parandaluar që mielli të bëhet me gunga. Shtoni shafranin e Indisë dhe lëngun, mbulojeni dhe ziejini për 30 minuta.
Bëjeni pure me një blender dore, më pas siteni nëse dëshironi një teksturë vërtet të lëmuar. Shërbejeni të nxehtë me bukë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento