Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: kunguj te njome

Tartë me petë sfoliatë dhe kunguj të njomë

Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa...

Kuskus me pulë dhe kunguj të njomë

Hidheni kuskusin në një tas të madh dhe hidhini sipër lëngun. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta derisa të zbutet dhe të përthithet i gjithë lëngu. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqni kungujt derisa të zbuten dhe të...

Supë me kunguj të njomë dhe domate

Shkrini gjalpin në një tenxhere të madhe, shtoni qepët dhe kungujt dhe gatuajini për 5 minuta në zjarr mesatar, duke i përzier herë pas here. Shtoni domatet dhe miellin. Gatuajeni për disa minuta, duke e trazuar për të parandaluar...

Risotto me kunguj të njomë dhe domate

Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin,...

Speca të mbushur me kinoa dhe kunguj të njomë

Ngroheni furrën në 200C. Pritini çdo spec në gjysmë dhe hiqni farat. Vendosni specat, me anën e prerë lart, në një letër pjekjeje, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe i kriposn i mirë. Piqini për 15 minuta....

Qofte me kunguj të njomë

Në një enë bashkojmë kungujt e grirë, miellin dhe parmigiano-n. Formoni topa në madhësinë e arrës, më pas rrafshojini. Nxehni një tigan që nuk ngjit në zjarr mesatar dhe shtoni vajin. Skuqini për 2-3 minuta nga secila anë derisa...

Supë kremoze me kunguj të njomë dhe lulelakër

Në një tenxhere të thellë ngrohni vajin. Shtoni qepën dhe hudhrën dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme. Shtoni lulelakrën e grirë, kungujt e njomë dhe lëngun e perimeve klasike lëreni të ziejë. Ziejini për rreth pesë minuta më...