Hidheni kuskusin në një tas të madh dhe hidhini sipër lëngun. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta derisa të zbutet dhe të përthithet i gjithë lëngu. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqni kungujt derisa të zbuten dhe të skuqen në skaje. Hidheni në kuskus, më pas përzieni me shumë erëza dhe një shtrydhje të mirë lëng limoni nga njëra nga gjysmat.
Përgjysmoni gjokset e pulës horizontalisht dhe vendosni secilën pjesë në celofan. Mbulojeni me një fletë tjetër celofani dhe rrihni secilën pjesë me për ta bërë më të hollë. Kriposini. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh dhe skuqni pulën për rreth 2 minuta nga secila anë derisa të gatuhet. Shtrydheni lëngun e gjysmës tjetër të limonit dhe shërbejeni me kuskusin dhe copat e limonit anash.
Mollët i vendosim në një tavë dhe i përziejmë me sheqerin kaf dhe kanellën. Në një tas, përziejmë miellin dhe sheqerin e bardhë. Shtojmë gjalpin dhe e punojmë me gishta derisa të formohen thërrime si rërë e trashë. Hedhim...
Shkrijmë çokollatën në banjë marie dhe e lëmë të ftohet paksa. Ndërkohë, rrahim të verdhat e vezëve me sheqerin derisa të bëhen të hapura në ngjyrë dhe i shtojmë te çokollata e shkrirë. Shtojmë edhe lëngun e portokallit, nëse...
Grijmë biskotat dhe i përziejmë me gjalpin e shkrirë. I shtypim në një tavë të rrumbullakët (diametri 20-22 cm) dhe e vendosim në frigorifer për 30 minuta. Në një tas, rrahim kremin e djathit me sheqerin derisa të bëhet...
Komento