Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Hidheni kuskusin në një tas të madh dhe hidhini sipër lëngun. Mbulojeni dhe lëreni për 10 minuta derisa të zbutet dhe të përthithet i gjithë lëngu. Ngrohni 1 lugë gjelle vaj dhe skuqni kungujt derisa të zbuten dhe të skuqen në skaje. Hidheni në kuskus, më pas përzieni me shumë erëza dhe një shtrydhje të mirë lëng limoni nga njëra nga gjysmat.
Përgjysmoni gjokset e pulës horizontalisht dhe vendosni secilën pjesë në celofan. Mbulojeni me një fletë tjetër celofani dhe rrihni secilën pjesë me për ta bërë më të hollë. Kriposini. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan të madh dhe skuqni pulën për rreth 2 minuta nga secila anë derisa të gatuhet. Shtrydheni lëngun e gjysmës tjetër të limonit dhe shërbejeni me kuskusin dhe copat e limonit anash.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento