1 kungull i njomë i madh, i prerë në shirita të gjatë me një qëruese perimesh
100 g djathë dhie
sallatë jeshile e përzier, për t'u shërbyer
Ngrohni furrën në 200C. Në një sipërfaqe të lyer pak me miell, hapeni brumin në pak më të vogël se një drejtkëndësh A4. Rrëshqiteni në një tepsi, lyejeni me vezën e rrahur dhe gatuajeni për 20 minuta ose derisa të marrë ngjyrë të artë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan në zjarr mesatar. Pasi të ketë marrë shkumë, shtoni qepët me një majë kripë. Gatuani, duke e përzier rregullisht, për 10 minuta derisa të zbuten. Hidhni uthull balsamike dhe gatuajeni edhe për 6-8 minuta të tjera derisa të ngjitet dhe të karamelizohet.
Hidhni me lugë mbi sfoliatë, më pas vendosni sipër shiritat e kungujve dhe grimcat e djathit të dhisë. Kthejeni në furrë për 15 minuta derisa djathi të shkrijë. Shërbejeni me sallatë.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento