2 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prera në feta
2 lugë gjelle mascarpone
parmixhiano i grirë në rende, për ta servirur
Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin, duke e lyer me përzierjen e qepëve. Gradualisht shtoni 300 ml lëng perimesh, duke e përzier derisa të përthithet plotësisht nga orizi. Hidhni salcën në rizoto, mbulojeni dhe ziejini për 10-15 minuta. Përziejeni herë pas here dhe shtoni më shumë lëng sipas nevojës.
Ndërkohë, ngrohni furrën në 200C. Vendosni domatet qershi dhe kungujt e njomë në një tavë pjekjeje, duke i mbajtur të ndara, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rregullojini me kripë dhe piqini për 10-12 minuta derisa të zbuten.
Shtoni maskarpone dhe shumë erëza në rizoto. E trazojmë derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe rizoto të bëhet kremoze, rreth 5 minuta më shumë. Shtoni kungulleshkat dhe përziejini. Shërbejeni me pak parmixhiano të grirë.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento