Sugjerojmë:

Risotto me kunguj të njomë dhe domate

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
2 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e vogël, e prerë në kubikë
2 thelpinj hudhre, te shtypura
½ lugë fara koriandër, të grimcuara
200 gr oriz rizoto
500 ml lëng perimesh
200 g salcë domate
12 domate qershi, të përgjysmuara
2 kunguj të njomë, të përgjysmuar dhe të prera në feta
2 lugë gjelle mascarpone
parmixhiano i grirë në rende, për ta servirur

Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin, duke e lyer me përzierjen e qepëve. Gradualisht shtoni 300 ml lëng perimesh, duke e përzier derisa të përthithet plotësisht nga orizi. Hidhni salcën në rizoto, mbulojeni dhe ziejini për 10-15 minuta. Përziejeni herë pas here dhe shtoni më shumë lëng sipas nevojës.

Ndërkohë, ngrohni furrën në 200C. Vendosni domatet qershi dhe kungujt e njomë në një tavë pjekjeje, duke i mbajtur të ndara, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rregullojini me kripë dhe piqini për 10-12 minuta derisa të zbuten.

Shtoni maskarpone dhe shumë erëza në rizoto. E trazojmë derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe rizoto të bëhet kremoze, rreth 5 minuta më shumë. Shtoni kungulleshkat dhe përziejini. Shërbejeni me pak parmixhiano të grirë.

Komento