Ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe selinon dhe skuqeni për 10-15 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet, më pas shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe për 1 min. Përziejini të gjithë përbërësit e tjerë, përveç pestos dhe vajit të mbetur, dhe lërini të vlojnë.
Ulni zjarrin dhe lërini të ziejnë për 6-8 minuta, ose derisa makaronat të zbuten. Spërkatini sipas shijes, më pas vendosini në tasa.
Trazojeni vajin e mbetur me peston, më pas hidheni mbi supë. Shërbejeni me copa buke me kore.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento