Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni hudhrën, më pas hiqni rozmarinën nga kërcellet dhe grijini gjethet mjaft hollë.
Hidhni pak vaj ulliri në bazën e një tavë. Vendosni rreshta me patate dhe domate në të gjithë tavën, duke e bërë me kripë dhe piper dhe duke spërkatur me gjysmën e rozmarinës dhe të gjithë hudhrën.
Hidhni disa lugë të tjera vaj ulliri mbi perimet dhe piqini për 15 minuta, më pas vendoseni mishin e derrit sipër, aromatizoni dhe spërkatni me rozmarinën e mbetur. Kthejeni në furrë për 35-45 minuta, derisa mishi i derrit dhe patatet të zbuten.
A keni dëgjuar ndonjëherë për mochi ice cream? Me siguri e keni të mbushur plot Instagram-in dhe TikTok-un me Mochi! Imagjinoni një topth akulloreje të mbështjellë në një batanije të butë dhe të ngjitshme orizi. Tingëllon si një ëndërr...
Zbuloni origjinat e ngatërruara të pjatave gjatë shekujve dhe kontinenteve. Gjurmimi i origjinës së ushqimit është një çështje komplekse dhe shpesh e debatueshme. Për shembull, ndërsa disa pretendojnë se bageli i parë është bërë në Krakov, Poloni, në vitin...
Fillojmë duke pastruar kërpudhat dhe i presim në feta të holla. Vendosim tiganin me vaj dhe i kaurdisim derisa të fillojnë të zbuten, pastaj shtojmë pak lëng perimesh dhe i lëmë të ziejnë në zjarr mesatar. Në një tigan...
Komento