Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni hudhrën, më pas hiqni rozmarinën nga kërcellet dhe grijini gjethet mjaft hollë.
Hidhni pak vaj ulliri në bazën e një tavë. Vendosni rreshta me patate dhe domate në të gjithë tavën, duke e bërë me kripë dhe piper dhe duke spërkatur me gjysmën e rozmarinës dhe të gjithë hudhrën.
Hidhni disa lugë të tjera vaj ulliri mbi perimet dhe piqini për 15 minuta, më pas vendoseni mishin e derrit sipër, aromatizoni dhe spërkatni me rozmarinën e mbetur. Kthejeni në furrë për 35-45 minuta, derisa mishi i derrit dhe patatet të zbuten.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Komento