Arkiva e etiketave: patate

Për një lëkurë të pastër, duhet të bëni këto...

Lëkura e pastër e sidomos ajo e fytyrës, është ëndrra e çdo gruaje.  Për ta patur të tillë, pavarësisht moshës nuk është edhe aq e vështirë. Gjithçka fillon nga ushqimi. Një pjesë të madhe të tyre edhe mund t’i...

Si të ngrijmë patatet për t’i përdorur më vonë?

Ngrirja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur perimet dhe për të shkurtuar mbetjet e ushqimit. Si të ngrijmë patatet? Nëse mund të vendosni një tavë pjekjeje në frigoriferin tuaj, atëherë vendoseni një me një fletë silikoni ose...

Si të zbardhni lëkurën e fytyrës me ndihmën e...

Tani që dielli është gjithnjë e më i fortë me rrezet e tij, duhet të tregojmë kujdes më lëkurën, sidomos kur bëhet fjalë për fytyrën tonë. Rekomandohet që çdo ditë para se të dilni nga shtëpia dhe jo vetëm...

Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela

1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre.2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta.3.Në...

Patate të buta në furrë që mëngjesi t’ju shijojë...

1.Ngrohni furrën në 200ºC. 2.Shtoni të gjithë përbërësit në një tas të madh  dhe përzieni derisa të kombinohen mire. 3.Vendosni patatet në një fletë pjekje të rreshtuar dhe piqni për 20-30 minuta ose deri sa të marrin ngjyrë  kafe...

Pure patatesh me hudhër, e thjeshtë dhe plot shije

1.Ngroheni furrën në 200 °C. 2.Hidhni vaj ulliri sipër hudhrës dhe mbështilleni në fletë metalike. Piqni derisa të marrë ngjyrë të artë dhe të butë, 43 – 45 minuta, pastaj lëreni mënjanë. 3.Ndërkohë, shtoni patate në një tenxhere të...

Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije...

1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...

Patate dumplings. Recetë tradicionale që vjen nga Irlanda

1.Hiquni koren fetave të bukës dhe vendosini në një tas me ujë të ftohtë. 2.Ndërkohë qëroni qepën dhe grijeni imët, merrni majdanozin, lajeni, thajeni dhe grijeni dhe atë. 3.Qëroni patatet, lajini dhe grijini me një grirëse patatesh. Pastaj kalojini...

Për të lëpirë gishtat: Pulë e pjekur me patate...

1.Ngrohni furrën në temperaturën 230 gradë C dhe vendosni brenda një tavë me letër kuzhine. 2.Në një enë të vogël, përzieni mustardën, trumzën, 1 lugë gjelle vaj, ¼ lugë çaji kripë dhe ¼ lugë çaji piper. 3.Shpërndajeni këtë përzierje...