Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: patate

Tavë me patate, bërxolla derri me rozmarinë

Ngroheni furrën në 180C. Lani patatet, por mos u shqetësoni t’i qëroni. Pritini në feta të trasha më pas gatuajeni në ujë të vluar për 6-8 minuta derisa pothuajse të zbuten; kullojini. Pritini domatet në të njëjtën trashësi. Prisni...

Tavë me pulë dhe patate, pak më ndryshe

Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini  thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me...

Tavë me mish qengji dhe patate

Ngroheni furrën në 200C. Ndërkohë ziejini patatet për 10-12 minuta ose derisa të gatuhen në gjysmë. Kullojeni. Ngrohni pak vaj në një tigan të madh që nuk ngjit. Skuqeni mishin e grirë në 2 tufa, duke copëtuar çdo gungë...

Pure patatesh me gorgonzola dhe qumësht

1.Zieni patatet deri sa të zbuten. 2.Pastrojini nga lëkura dhe shtypini mirë në një tas. 3.HidhIni të gjithë përbërësit e tjerë dhe përziejini mirë në mënyrë që të përftoni një masë kremi të trashë. 4.Rregulloni shijen me erëza, sipas...

Si të ngrijmë patatet për t’i përdorur më vonë?

Ngrirja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të ruajtur perimet dhe për të shkurtuar mbetjet e ushqimit. Si të ngrijmë patatet? Nëse mund të vendosni një tavë pjekjeje në frigoriferin tuaj, atëherë vendoseni një me një fletë silikoni ose...

Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela

1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre.2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta.3.Në...

Patate me djathë në furrë për mëngjes

1.Ngrohni furrën paraprakisht në 350 gradë. 2.Vendosni 1 gotë djathë. 3.Vendosni pjesën tjetër të përbërësve në një tas të madh dhe përzijeni mirë. 4.Hidhini në tigan dhe piqini për 30 – 35 minuta. 5.Hiqeni nga furra dhe shtoni djathin...

Një sallatë e lehtë dhe tepër e shijshme me...

1.Para si gjithash, hiquni lëkurën patateve dhe ziejini në ujë të kripur për 15 minuta. Më pas pritini në feta patatet dhe finokët në copa. 2.Vendosini në një tas dhe hidhuni kripë, vaj ulliri , piper të kuq dhe...