Sugjerojmë:

Arkiva e etiketave: patate

Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela

1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre.2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta.3.Në...

Patate me djathë në furrë për mëngjes

1.Ngrohni furrën paraprakisht në 350 gradë. 2.Vendosni 1 gotë djathë. 3.Vendosni pjesën tjetër të përbërësve në një tas të madh dhe përzijeni mirë. 4.Hidhini në tigan dhe piqini për 30 – 35 minuta. 5.Hiqeni nga furra dhe shtoni djathin...

Një sallatë e lehtë dhe tepër e shijshme me...

1.Para si gjithash, hiquni lëkurën patateve dhe ziejini në ujë të kripur për 15 minuta. Më pas pritini në feta patatet dhe finokët në copa. 2.Vendosini në një tas dhe hidhuni kripë, vaj ulliri , piper të kuq dhe...

Salcë vegane me bazë pataten, më e mira që...

1.Vendosni patatet në një tenxhere dhe mbulojini me ujë të ftohtë. 2.Hidhni pak kripë dhe lërini të zihen deri sa të jenë zbutur mjaftueshëm 8-12 minuta. 3.Kullojini patatet dhe transferojini në një blender bashkë me hudhrat, cashews, uthull molle,...

Supë me perime, qiqra e xhinxher. Një recetë vegjetariane...

Supa me perime është gjithmonë një mënyrë e mirë për t’u ushqyer shëndetshëm. Le të përpiqemi t’i lëmë hapësirë fantazisë sonë për ta bërë këtë pjatë më të shijshme. Një mënyrë është ta përgatisësh edhe me qiqra dhe xhinxher....

Patate të mbushura me spinaq dhe argjinare

1.Ngroheni furrën në 170 gradë. 2.Shponi të gjitha patatet me pirun dhe lyejini me vaj, kripë dhe piper. 3.Piqni për 1 orë deri në 1 orë 15 minuta, derisa patatet të priten lehtë.Ndërkohë, mbushini me spinaq dhe argjinare. 4.Në...

Supë kremoze me presh dhe erëza

1.Ngrohni furrën në 190 gradë Celsius. Vendosni thelpinjtë e hudhrave në një letër alumini (me gjithë cipë), hidhuni kripë e vaj, mbështillini me letrën e aluminit dhe piqini për gati 20 minuta. 2.Në një tenxhere shtoni preshtë e prerë...

Pure me bizele dhe finok, një pjatë me shije...

1.Hiqni bizelet nga bishtajat dhe më pas ziejini. Zieni edhe patatet në një tenxhere tjetër. 2.Qëroni patatet e ziera dhe më pas shtypini me pirun ose shtypëse patatesh. Fruloni edhe bizelet e ziera me 3 dcl qumësht. 3.Bashkoni purenë...