Patate të mbushura me proshutë, speca dhe mocarela
6 patate të pjekura
Për mbushjen:
250g proshutë të thekur, të copëtuara dhe të skuqura
1 gotë krem djathi
1-2 speca
1 filxhan djathë cheddar të grirë
1/2 limon (lëng)
Kripë dhe piper për shije
Për servirje:
1.Para-ngrohni furrën në 200 ° c. Gjysmoni patatet e pjekura dhe pastroni mishin e tyre. 2.Ziejini lëkurat e patates me vaj ulliri, më pas vendosini në një fletë pjekje dhe i piqni për 10-15 minuta derisa të jenë të arta. 3.Në një tas kombinoni të gjithë përbërësit mbushës (rezervoni pak nga proshuta për servirje). 4.Mbushni lëkurat e patates me mbushjen e përgatitur, më pas shtoni proshutën e rezervuar dhe djathin e mocarelës. 5.Vendosni lëkurat e patates në një fletë pjekje, pastaj vendosini në furrë. 6.Piqni lëkurat e patates për 10 minuta derisa djathi të jetë shkrirë dhe mbushja të nxehet në të gjithë. 7.Hiqini nga furra dhe shërbejeni.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Lini një koment