Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Ngroheni furrën në 200C. Ndërkohë ziejini patatet për 10-12 minuta ose derisa të gatuhen në gjysmë. Kullojeni.
Ngrohni pak vaj në një tigan të madh që nuk ngjit. Skuqeni mishin e grirë në 2 tufa, duke copëtuar çdo gungë me pjesën e pasme të një luge druri. Hidhni të gjithë mishin e grirë përsëri në tigan, shtoni kanellën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni salcën e domates dhe gatuajeni për 5 minuta.
Shtroni mishin e grirë dhe patatet në një tavë pjekjeje. Kriposni çdo shtresë dhe përfundoni me një shtresë patate. Shtroni sipër beshamelin dhe piqeni për 35 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe patatet të jenë të buta.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment