Ngroheni furrën në 200C. Ndërkohë ziejini patatet për 10-12 minuta ose derisa të gatuhen në gjysmë. Kullojeni.
Ngrohni pak vaj në një tigan të madh që nuk ngjit. Skuqeni mishin e grirë në 2 tufa, duke copëtuar çdo gungë me pjesën e pasme të një luge druri. Hidhni të gjithë mishin e grirë përsëri në tigan, shtoni kanellën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni salcën e domates dhe gatuajeni për 5 minuta.
Shtroni mishin e grirë dhe patatet në një tavë pjekjeje. Kriposni çdo shtresë dhe përfundoni me një shtresë patate. Shtroni sipër beshamelin dhe piqeni për 35 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë dhe patatet të jenë të buta.
Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe. Shtoni qepën dhe panxharin dhe ziejini në zjarr mesatar për 15 minuta. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përzieni orizin dhe skuqeni për disa minuta, më pas derdhni verën dhe lëreni...
Ngrohni furrën në 180C. Lyeni me vaj dhe shtroni bazat dhe anët e dy formateve të kekut 20 cm me letër pjekjeje. Rrihni në një enë vajin, kosin, vezët, vaniljen dhe lëkurëne portokallit. Përzieni miellin, sheqerin, kanellën dhe arrën...
Ngroheni furrën në 200C. Hidhni brokolin dhe hudhrën në 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tepsi dhe piqini në furrë për 10-12 minuta, derisa të zbuten. Hidhini makaronat në një tenxhere me ujë të vluar dhe të...
Lini një koment