Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 200C. Ngrini me kujdes lëkurën e kofshëve të pulës dhe përhapni djathin e butë midis lëkurës dhe mishit. Vendoseni pulën në një tavë për pjekje, me anën e lëkurës lart dhe rrethojeni me patatet dhe domatet e përgjysmuara, me anën e prerë lart.
Shpërndani hudhrën tek domatet dhe një spërkatje të lehtë me sheqer (kjo ndihmon për të nxjerrë në pah ëmbëlsinë e tyre natyrale). Shpërndani gjethet dhe degëzat e trumzës mbi tavë, rregulloni me krpë dhe spërkatni me vaj. Piqeni për 45 minuta derisa pula dhe patatet të jenë gatuar.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento