Qofte me perime dhe gjizë
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
Sugjerojmë:
Vendosni në furrë një tavë pjekjeje (një e madhe sa për të marrë patatet në një shtresë të vetme) dhe ngrohni furrën në 200C.
Qëroni 1 kg patate dhe prisni secilën në 4 pjesë të barabarta nëse janë mesatare, 2-3 nëse janë më të vogla.
Hidhini patatet në një tenxhere të madhe dhe mbusheni me ujë aq sa mezi i mbulon.
Shtoni kripë, më pas prisni që uji të vlojë. Sapo uji të arrijë një valë të plotë, ulni zjarrin, vendosni kohëmatësin dhe ziejini patatet të pambuluara, për 2 minuta.
Ndërkohë, vendosni 100 gr yndyrë rose ose pate ose 100 ml vaj ulliri në tavën e nxehtë dhe ngroheni në furrë për disa minuta, që të jetë vërtet e nxehtë.
Kullojini patatet në një kullesë dhe më pas tundeni kullesë përpara dhe mbrapa disa herë për të zbutur pjesën e jashtme.
I spërkasim me 2 lugë gjelle miell dhe i japim një tundje tjetër në mënyrë që të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me miell.
Hidhini me kujdes patatet në yndyrën e nxehtë, më pas kthejini dhe rrotullojini përreth në mënyrë që të jenë të veshura gjithandej.
Përhapini ato në një shtresë të vetme duke u siguruar që të kenë mjaft vend.
Pjekim patatet për 15 minuta, më pas i nxjerrim nga furra dhe i kthejmë nga ana tjetër.
I pjekim edhe 15 minuta të tjera dhe i kthejmë sërish. I vendosim përsëri në furrë për 10-20 minuta të tjera, ose sado kohë të duhet për t’i bërë ato vërtet të arta dhe krokante.
Spërkatini me kripë dhe shërbejeni menjëherë.
Lani perimet në ujë të bollshëm. Më pas qërojini më kujdes lëkurën dhe filloni t’i prisni në copa të vogla rrethore. Mund edhe t’i grini me rende për të shkurtuar akoma dhe më shumë kohën e përgatitjes. Vini në...
1. Filetot e merlucit pritini në copa të mëdha, hidhini erëza, kripë e piper të zi sipas shijes dhe spërkateni me lëng limoni. Pastaj rrotulloheni nëpër përzierjen e miellit me piper të kuq të bluar, lëshojeni në vaj të...
Në një tigan më yndyrë skuqim djathin të lyer me miell nga të dy anët. Në po atë yndyrë kaurdisim miellin e misrit dhe të grurit. Pasi mielli ka ndryshuar pak ngjyrë shtojmë thelpinjtë e hudhrës dhe ujin. E...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento