Yummy! Tortë me çokollatë
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Vendosni në furrë një tavë pjekjeje (një e madhe sa për të marrë patatet në një shtresë të vetme) dhe ngrohni furrën në 200C.
Qëroni 1 kg patate dhe prisni secilën në 4 pjesë të barabarta nëse janë mesatare, 2-3 nëse janë më të vogla.
Hidhini patatet në një tenxhere të madhe dhe mbusheni me ujë aq sa mezi i mbulon.
Shtoni kripë, më pas prisni që uji të vlojë. Sapo uji të arrijë një valë të plotë, ulni zjarrin, vendosni kohëmatësin dhe ziejini patatet të pambuluara, për 2 minuta.
Ndërkohë, vendosni 100 gr yndyrë rose ose pate ose 100 ml vaj ulliri në tavën e nxehtë dhe ngroheni në furrë për disa minuta, që të jetë vërtet e nxehtë.
Kullojini patatet në një kullesë dhe më pas tundeni kullesë përpara dhe mbrapa disa herë për të zbutur pjesën e jashtme.
I spërkasim me 2 lugë gjelle miell dhe i japim një tundje tjetër në mënyrë që të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me miell.
Hidhini me kujdes patatet në yndyrën e nxehtë, më pas kthejini dhe rrotullojini përreth në mënyrë që të jenë të veshura gjithandej.
Përhapini ato në një shtresë të vetme duke u siguruar që të kenë mjaft vend.
Pjekim patatet për 15 minuta, më pas i nxjerrim nga furra dhe i kthejmë nga ana tjetër.
I pjekim edhe 15 minuta të tjera dhe i kthejmë sërish. I vendosim përsëri në furrë për 10-20 minuta të tjera, ose sado kohë të duhet për t’i bërë ato vërtet të arta dhe krokante.
Spërkatini me kripë dhe shërbejeni menjëherë.
Fillimisht, në një enë të madhe, rrahim gjalpin dhe sheqerin derisa të bëhet një masë e butë dhe kremoze. Shtojmë vezët një nga një dhe e përziejmë mirë çdo herë. Shtojmë çokollatën e shkrirë dhe vaniljen. Në një enë...
Së pari, përgatisim salcën Cezar duke përzier majonezën, lëngun e limonit, hudhrën e shtypur, mustardën, kripën dhe piperin në një enë të vogël. Në një tas të madh, përziejmë gjethet e prera të sallatës me gjoksin e pjekur të...
Gjokset e pulës i marinojmë me lëng limoni, lëkurë të grirë limoni, hudhër të shtypur, rozmarinë dhe vaj ulliri. I lëmë të marinohen për rreth 30 minuta në frigorifer për të marrë shije më të thellë. Në një tigan...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento