Receta për patatet e pjekura speciale për darkën e Krishtlindjeve

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
1 kg patate
100 g yndyrë rose ose pate (për një shije luksoze), ose 100 ml vaj ulliri
2 lugë gjelle miell
Kripë cilësore, për të shërbyer

Vendosni në furrë një tavë pjekjeje (një e madhe sa për të marrë patatet në një shtresë të vetme) dhe ngrohni furrën në 200C.

Qëroni 1 kg patate dhe prisni secilën në 4 pjesë të barabarta nëse janë mesatare, 2-3 nëse janë më të vogla.

Hidhini patatet në një tenxhere të madhe dhe mbusheni me ujë aq sa mezi i mbulon.

Shtoni kripë, më pas prisni që uji të vlojë. Sapo uji të arrijë një valë të plotë, ulni zjarrin, vendosni kohëmatësin dhe ziejini patatet të pambuluara, për 2 minuta.

 Ndërkohë, vendosni 100 gr yndyrë rose ose pate ose 100 ml vaj ulliri në tavën e nxehtë dhe ngroheni në furrë për disa minuta, që të jetë vërtet e nxehtë.

 Kullojini patatet në një kullesë dhe më pas tundeni kullesë përpara dhe mbrapa disa herë për të zbutur pjesën e jashtme.

 I spërkasim me 2 lugë gjelle miell dhe i japim një tundje tjetër në mënyrë që të jenë të veshura në mënyrë të barabartë me miell.

 Hidhini me kujdes patatet në yndyrën e nxehtë, më pas kthejini dhe rrotullojini përreth në mënyrë që të jenë të veshura gjithandej.

Përhapini ato në një shtresë të vetme duke u siguruar që të kenë mjaft vend.

Pjekim patatet për 15 minuta, më pas i nxjerrim nga furra dhe i kthejmë nga ana tjetër.

 I pjekim edhe 15 minuta të tjera dhe i kthejmë sërish. I vendosim përsëri në furrë për 10-20 minuta të tjera, ose sado kohë të duhet për t’i bërë ato vërtet të arta dhe krokante.

Spërkatini me kripë dhe shërbejeni menjëherë.

Komento