Sugjerojmë:

Tavë me pulë dhe patate, pak më ndryshe

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
60 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
8 kofshë pule me lëkurë
800 g patate të prera në copa
1 kokë hudhre, e ndarë në thelpinj, të paqëruara
2 lugë gjelle vaj ulliri
200 ml lëng pule
1 limon, i pergjysmuar
2 kunguj të njomë, të prerë në shirita të trashë
1 spec djegës i kuq, farat e hequra dhe i prerë në feta
gjethe të mëdha borziloku, të grira

Ngrohni furrën në 220C. Vendosni pulën, me lëkurën lart, në një tavë të madhe me patatet. Shtypini  thelpinjtë e hudhrës dhe shpërndajini mes copave të pulës. Hidhni vajin e ullirit dhe lëngun e pulës, më pas i rregulloni me kripë. Shtrydheni lëngun e limonit dhe hidhni gjysmat e zbrazëta në tepsi.

Piqni për 45-50 minuta, duke shtuar kungullin e njomë dhe specin djegës 15 minuta para se të përfundojë koha e gatimit. Hiqeni nga furra kur pula të jetë gatuar dhe të ketë marrë ngjyrë të artë dhe perimet të jenë të buta. Shtojmë gjethet e borzilokut dhe e shërbejmë.

Komento