Ngrohni vajin në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepën së bashku me një majë kripë dhe skuqeni për 10 minuta ose derisa të fillojë të zbutet dhe të bëhet e tejdukshme, më pas shtoni hudhrën dhe skuqeni për 1 min. Hidhni orizin dhe gatuajeni për 2 minuta.
Hidhni domatet dhe lërini të ziejnë. Shtoni gjysmën e lëngut të perimeve, gatuajeni dhe përzieni derisa të përthithet. Shtoni lëngun e mbetur, nga një lugë dhe gatuajeni derisa orizi të jetë al dente, duke e përzier vazhdimisht për rreth 20 minuta.
Përzieni parmixhianon, maskarponen ose kremin e djathit dhe borzilokun, më pas i rregulloni me kripë sipas shijes.
Këngëtarja shumë e dashur për publikun shqiptar, Vesa Luma, u tregua tepër e mirë kur e kontaktuam për ta pyetur për ushqimin e saj të preferuar, që do t’i bashkohet rubrikës tonë #PjataVIP. Pasi na përgëzoi për idenë e...
Pasi t’i prisni kastravecat në copa të vogla, merrni një oklla ose thikë dhe shtypini. Vendosini në një tas me të gjithë përbërësit e tjerë dhe 1 lugë kripë dhe përziejini mirë. Lërini 10 minuta të marinohen. Shërbejeni si...
HAPI 1Ngrohni furrën në shkallë të lartë. Hidhni patatet në një tigan me ujë të ftohtë me kripë dhe lërini të vlojnë në vatër. Pasi uji të ketë nisur të vlojn, lërini për 4-5 minuta derisa të zbuten, më...
Komento