Arkiva e etiketave: pasta

Si të përgatisni pasta me arra e majdanoz

1.Merrni makaronat dhe vërini të ziejnë në tenxhere për 10-12 min. 2.Ndërkohë merrni arrat dhe vërini në tigan të skuqen për 5 minuta, duke i përzier gjatë gjithë kohës. 3.Hiqni makaronat nga tenxherja dhe kullojini. 4.Në tenxhere shtoni vaj...

Pasta me djathë, mish derri dhe lulelakër

1.Pastroni lulelakrën, ndajeni në copa dhe gatuajeni në avull derisa të zbutet. Skuqni dy thelpinj hudhre në një tigan të madh me pak vaj. 2.Shtoni 200 gr mish derri të grirë, skuqeni, shuajeni me verën e bardhë, shtoni tulin...

Pasta me spinaq dhe salmon, për shije fantastike

1.Në një tenxhere me ujë të valuar shtoni makaronat të ziejnë. 2.Ndërkohë në një tigan me vaj ulliri skuqni spinaqin dhe me dy thelpi hudhra. 3.Më pas shtoni salmonin dhe rikotën. 4.I përzieni mirë dhe më pas shtoni makaronat...

Pasta bolonjeze me lulelakër për një shije fantastike

1.Kërpudhat i fusni në një procesor ushqimi derisa të copëtohen imët. Kalojeni në një tas të vogël. 2.Fshini tasin e përpunuesit të ushqimit. 3.Hidhni në procesor lulelakrën derisa të copëtohet, duke e transferuar në një tas mesatar. 4.Nxehni pak...

Pasta të ftohta me avokado dhe domate

Vëmë makaronat të ziejnë me ujë të valuar dhe kripë. Kur makaronat duan edhe fare pak që të ziejnë, në një tas të madh hedhim domatet dhe tulin e avokados, pasi i kemi qëruar lëkurën dhe i kemi hequr...

Pasta të ftohta me pjepër, djathra dhe erëza

Keni menduar t’i integroni ndonjëherë frutat në një pjatë të parë? Ndoshta keni provuar mollët, portokajt, dardhët, por ndoshta jo pjeprin në një pjatë pastash. Sot është momenti i duhur për t’u dhënë shije pastave të ftohta me pjepër,...

Makarona me sallam pikant dhe salcë domatesh

Përbërësit: -pako makarona të shkurtra -salcë me erëza -1 qepë e grirë imët -1 thelpi hudhër -Vaj ulliri -1 spec i kuq -200 gr sallam pikant -Kripë -Piper -Majdanoz -100 gr djathë parmixhano të grirë Përgatitja: 1.Në një tenxhere...

Sallatë vere me bazë pastat

Një pjatë klasike e stinës së nxehtë. Një pjatë e parë e mirë edhe nëse përgatitet një ditë më parë. Sallata verore me pasta të ftohta është e shijshme, e thjeshtë për t’u përgatitur dhe e shëndetshme nga ana...

Sphagetti + djathë + piper=Më e thjeshta është më...

Një pjatë tipike, klasike dhe e pavdekshme e kuzhinës romane. Përbërësit e saj e bëjnë perfekte këtë pjatë edhe kur keni pak minuta kohë në dizpocion për t’i gatuar. Përbërësit: 400 gram spaghetti 200 gram djathë pekorino romano piper...