Vendosni një tenxhere me ujë pak të kripur të vlojë. Shtoni brokolin dhe ziejini për 5 minuta. Hiqeni dhe lëreni mënjanë.
Vendosni makaronat në të njëjtën tenxhere dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit. Ndërkohë, hidhni brokolin në një përpunues ushqimi me stikat e pishës, borzilokun, hudhrën, parmixhianon dhe vajin dhe lëreni derisa të bëhet një masë homogjene. I rregullojmë me piper të zi dhe pak kripë (panceta është shumë e kripur).
Vendosim një tigan në zjarr mesatar dhe gatuajmë pancetën për 2 minuta. Shtoni domatet dhe gatuajini për 3 minuta, ose derisa të zbuten. Hidhni makaronat me peston e brokolit, domatet dhe pancetën dhe hollojeni me një spërkatje uji të makaronave, nëse është e nevojshme. Hidhni në pjata dhe shërbejeni.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento