Sugjerojmë:

Penne në furrë me pulë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
1 ore e 15 minuta
Sugjerohet për:
6 persona
Kalori:
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 qepë e grirë hollë
2 thelpinj hudhre, te shtypura
¼ lugë fara speci djegës
2 x 400 g kanaçe domate të copëtuara
1 lugë sheqer pluhur
6 lugë gjelle maskarpone
4 gjokse pule pa lëkurë, të prera në rripa
300 g penne
70 g çedar, i grirë
50 gr mocarela e grirë
½ tufë e vogël majdanoz, grirë hollë

Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni sipas shijes. Gatuajini pa mbuluar për 20 minuta ose derisa të trashet, më pas shtoni maskarponen.

Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Rregulloni pulën dhe skuqeni për 5-7 minuta ose derisa pula të jetë gatuar.

Ngrohni furrën në 220C. Gatuani pastat sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini dhe lyejni me vajin e mbetur. Hidhni makaronat në një tavëme madhësi mesatare. Hidhni mishin e pulës dhe hidhini sipër salcën. Hidhni sipër çedarin, mocarelën dhe majdanozin. Piqni për 20 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.

Komento