Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i rregulloni sipas shijes. Gatuajini pa mbuluar për 20 minuta ose derisa të trashet, më pas shtoni maskarponen.
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tigan që nuk ngjit. Rregulloni pulën dhe skuqeni për 5-7 minuta ose derisa pula të jetë gatuar.
Ngrohni furrën në 220C. Gatuani pastat sipas udhëzimeve të paketimit. Kullojini dhe lyejni me vajin e mbetur. Hidhni makaronat në një tavëme madhësi mesatare. Hidhni mishin e pulës dhe hidhini sipër salcën. Hidhni sipër çedarin, mocarelën dhe majdanozin. Piqni për 20 minuta ose derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento