2 x 185 g kanaçe ton në vaj ulliri, të kulluara mirë, 1 lugë gjelle vaj të rezervuar
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me hudhër dhe erëza
350 g makarona
300 gr brokoli të prerë në copa të vogla
200 gr djathë i butë i lehtë
100 gr cheddar, i grirë hollë
25 g thërrime buke
Ngrohni vajin e rezervuar nga toni në një tigan të thellë. Hidhni domatet plus 200 ml ujë dhe ziejini ndërkohë që gatuani makaronat, duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Shtoni brokolin për 3 minutat e fundit, më pas kullojeni, duke rezervuar pak nga uji i gatimit.
Ngrohni grilën e furrës. Përzieni djathin e butë në salcën e domates derisa të shkrihet, më pas shtoni makaronat, brokolin dhe tonin e kulluar, së bashku me pak nga uji i rezervuar i gatimit nëse salca duket pak e trashë. I rregullojmë me kripë dhe piper.
Hidheni në një tavë dhe spërkatni cheddar-in dhe thërrimet. Futini në furrë për pak minuta derisa të marrin ngjyrë të artë. Shërbejeni me një sallatë të madhe anësore, nëse dëshironi.
Udhëzime: Lyeje shpatullën e qengjit me vaj ulliri, lëng limoni, hudhër dhe rozmarinë. Vendose në furrë në 180°C për rreth 1 orë, ose derisa të jetë gatuar mirë. Piq karrotat dhe kungullin e njomë në furrë si garniturë.Ruaj Recetën
Udhëzime: Vendos mishin e viçit të ziejë në ujë për 1-2 orë deri sa të jetë i butë. Shto karrotat, kungullin, selinon dhe barishtet. Lëri të ziejnë për 20-30 minuta deri sa perimet të zbuten. Shërbeje supën me pak...
Komento