Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Vini një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë. Shtoni makaronat dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit për al dente. Kullojini dhe lëreni mënjanë.
Ndërkohë shkrini gjalpin në një tigan të madh në zjarr mesatar. Hidhni hudhrën, specat e kuq dhe paprikën dhe gatuajeni, duke i përzier herë pas here, derisa specat të nxehen dhe gjalpi të jetë aromatik dhe i kuq, rreth 2 minuta. Shtoni panën dhe lëreni të ziejë. Ulni nxehtësinë në mesatare të ulët dhe ziejini, duke e përzier herë pas here, derisa të trashet pak, 3 deri në 4 minuta.
Shtoni karkalecat dhe ziejini derisa të jenë të forta dhe të gatuhen, rreth 5 minuta. Shtoni makaronat e gatuara, parmigiano-n dhe 1 lugë çaji kripë dhe trazojini derisa të mbulohen mirë. Spërkateni me majdanoz.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento