Ngrohni grilën e furrës në temperaturë të lartë. Thyejmë vezët dhe më pas ndajmë të verdhat nga të bardhat në 2 enë. Hidhni parmixhianon dhe pjesën më të madhe të borzilokut me të verdhat dhe kriposini. Rrihni të bardhat fort për rreth një minutë derisa të bëhen të lehta, më pas, duke përdorur të njëjtën rrahëse, rrihni të verdhat me parmixhianon dhe borzilokun. Në fund, rrahim përzierjen e të verdhës në të bardhën.
Ngrohni vajin në një tigan të vogël dhe hidhni përzierjen e vezëve. Lëreni të gatuhet për një minutë, më pas hidhni djathin e dhisë dhe domatet. Vendoseni tiganin nën grilë për 5 minuta derisa të fryhet, të marrë ngjyrë të artë dhe të mpikset pakëz. Shpërndani mbi gjethet e mbetura të borzilokut, më pas shërbejeni omëletën sufle direkt nga tigani me sallatë.
1. Përgatitja e Mbushjes: Në një enë të madhe, përzieni spinaqin e grirë, djathin, vezët e rrahura dhe qepën e grirë. Shtoni kripë dhe piper sipas shijes. Përzieni mirë derisa të bashkohen të gjithë përbërësit. 2. Përgatitja e Petëve:...
Përziejmë të gjithë përbërësit për petën, duke zënë brumin e butë. Pasi e kemi punuar, e lëmë të pushojë në frigorifer për një orë. Ndërkohë që brumi pushon, ziejmë kungullin me panën, derisa të formohet një masë kremoze në...
Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se...
Komento